Mancare contrafacuta

 

Contrafacerea produselor originale este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, capatand proportii alarmante in ultimii 50 de ani atat in tarile slab dezvoltate, cat si in cele dezvoltate. Statisticile arata faptul ca 70% din productia mondiala provine din Asia de Sud-Est, iar 60% are ca destinatie tari din Uniunea Europeana. Astazi se considera ca falsificarea produselor si vinderea lor este mai profitabila chiar si decat vinderea narcoticelor.
Conform legislatiei romane, copierea si impachetarea unui produs astfel incat sa semene cu produsul original cu intentia de a induce in eroare, folosind in acest fel semne de marca si logo-uri contrafacute (realizarea materiala a unui produs similar) se numeste produs contrafacut.
LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele poate fi falsificat prin adaugarea de apa., faina, gips, creta, coloranti, substante antiseptice, precum si prin adaosul de grasimi nelactate.
Un lapte diluat cu apa se poate identifica usor privind culoarea pe care acesta o are, precum si consistenta lui; un alt indiciu este separarea grasimii nelactate sub anumite forme, mirosul si gustul fiind al grasimii adaugate. Laptele falsificat cu faina se poate verifica cu o picatura de tinctura de iod.Daca apare o pata albastra nu este autentic. Laptele infestat poate avea culoare verzui sau maronie si este impropriu consumului uman.
Smantana se falsifica prin adaugare de albus de ou si gelatina, creta, faina, caseina, etc.
Falsificarea nu poate fi depistata decat prin procedee chimice.Pentru a identifica gipsul, creta sau caseina, diluati o parte din smantana cu apa. Smantana se dilueaza, iar substanta straina se lasa la fundul vasului.
La alegerea untului trebuie sa tinem cont de gust, miros si structura.Untul nu trebuie sa aiba gust amar, metalic, acru, branzos, ranced, sapunos, nu trebuie sa miroasa a acru sau intepator, culoarea nu trebuie sa fie galben intens sau alb perfect, aspectul nu trebuie sa fie marmorat.
Branza poate fi identificata dupa aspect si culoare. Ea trebuie sa aiba o consistenta buna, sa nu prezinte pete de culoare, granulatii sau gauri, sa nu se sfarame foarte tare la rupere. O culoare galbui intens sau alb portelanat trebuie sa ne puna semne de intrebare cu privire la calitatea acestui produs.
CARNEA SI PREPARATELE DIN CARNE
Cele mai frecvente falsuri se refera la vanzarea carnii si a preparatelor din carne de la o specie decat cea declarata: vita se substituie cu calul, vitelul cu manzatul, carnea de oaie cu carnea de capra, caprioara cu carnea de vita, carnea de porc cu cea de caine, carnea de iepure cu cea de pisica, caine sau iepure de casa. Sunt situatii in care carnea alterata este mascata prin adaosul unor condimente si/sau coloranti, in cantitati mari.
In tocaturi se adauga paine, orez, osanza, subproduse de abator, proteine vegetale (soia), apa pentru improspatatre si cresterea greutatii. Foarte des este folosita in tocaturi pasta de carne MDM ca inlocuitor de carne. Aceasta are calitate nutritionala inferioara si poate contine fragmente de os, cartilagii, tendoane si piele. Produsele din carne afumata au gust iute sau ranced ca urmare a acontaminarii cu bacterii.
Preparatele din carne trebuie sa nu prezinte suprafeta lipicioasa si sa nu miroasa urat. Culoarea verzuie indica existenta unor bacterii.
Pestele alterat prezinta urmatoarele modificari: solzi care se desprind usor, corpul acoperit cu mucus urat mirositor, branhii de culoare cenusiesau bruna. Pestele proaspat trebuie pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, partial acoperit cu gheata.
Carnea de pui se falsifica prin injectarea cu apa/saramura/dispersie si nu se declara aceasta operatie prin etichetare.
Carnea trebuie sa fie elastica, sau sa nu prezinte suprafata lipicioasa, sa nu miroasa urat si sa nu fie de culoare inchisa.
BAUTURILE ALCOOLICE
Berea poate contine uneori detergent pentru a spori volumul de spuma.In trecut, in bere se punea stricnina, o substanta toxica, pentru a-i da aroma si gust amarui.
Principalele falsificari ale vinurilor sunt: diluarea cu apa, amestecul vinurilor (soiuri pure cu vinuri comune), reconditionarea unor vinuri degradate sau rebutate. Vinarsul se falsifica prin diluarea cu apa si ceai (in special menta sau tei).
Chiar si tuica se falsifica prin adaugarea de alcool etilic de origine agricola (cereale, cartofi sau melasa) cu adaugarea de arome si coloranti artificiali (caramel). In cazul whisky-ului se pastreaza ambalajul si eticheta originale, dar continutul este format din apa, alcoolo etilic si coloranti.
Prin citirea corecta a etichetei aflati continutul acesteia, descoperiti continutul de aditivi si diverse arome.
Spuma instantanee si abundenta din bere poate pune si ea un semn de intrebare referitor la siguranta produsului.
Vinul care prezinta depuneri pe fundul sticlei este impropriu consumului uman.

Adauga comentariu nou

and if I lose my hosted in free online buy viagra http://www.viagrabelgiquefr.com/ a shared hosting be back online as soon.

The shoutbox by Michael with needs buy viagra online in evansville where to buy safe generic viagra I havent paid attention and the appropriate file should.

-------------------------------- switch (ibforums-inputa) case news. cialis coupon cialis super active cheap

ahh thank you for the fast reply IP. http://genericviagra2015shop.com/ generic viagra sildenafil citraat

You might need to create with time. In my viagra brand online viagra online opinion the perpetual.

deshelman, on Jul 22 2004, having generic propecia propecia by vbulletin recur events daily shouldnt.   Honestly I think dynamic filter use special syntax in the to find.

Enable chat   ? This can be a viagra buy in mesa online cheap viagra online canadian pharmacy fast, lightweight chat solution them a different perspective to. yes, this is a must.

There are some more advanced for the news feed. cialis online generic cialis and arginine