INVITATIE SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII

 

SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII
28 septembrie - 2 octombrie 2015
Evenimentul „Saptamana prevenirii criminalitatii” este unul national, iar anul acesta el se va afla la cea de a X-a editie. Este un bun prilej pentru a comunica cu cetatenii, impartasindu-le eforturile Politiei pentru cresterea gradului de siguranta si contribuind la reactivarea responsabilitatii civice.

Programul saptamanii:

28 septembrie 2015 – Ziua prevenirii victimizarii minorilor
- ora 10.00 - Conferinta de presa de lansare a evenimentului, la Cafe Godot - Centrul Istoric
Evenimentul va demara cu o piesa de teatru prezentata de Asociatia Transcena, un ONG militant de multi ani pe scena prevenirii violentei in familie. Vor fi relansate in discutie publica eforturile conjugate ale mediului guvernamental si neguvernamental, pentru prevenirea si combaterea violentei in familie - Strategia de prevenire a criminalitatii la nivelul municipiului Bucuresti (2011-2016).
Cu acest prilej, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti va premia „Cei mai buni parteneri 2015” - institutii, ONG-uri si cetateni care au dat dovada de implicare civica.
- intre orele 10.00-12.00 - la ARCUB – Sala STUDIO
Activitatea se adreseaza exclusiv elevilor de liceu carora le vor fi prezentate proiectele de prevenire ale DGPMB si ale partenerilor nostri, prin care le oferim alternative prosociale de petrecere a timpului liber (cursuri, proiecte de voluntariat etc.).
29 septembrie 2015 – Ziua prevenirii delincventei juvenile – ora 14.00 – la Colegiul National „Matei Basarab”
Vor fi relansate intalnirile cu liceenii, prilej cu care va fi pusa in discutie oportunitatea infiintarii unui canal on-line cu emisiuni privind educatia civica si juridica a adolescentilor. Vor fi testate primele materiale video cu caracter de informare preventiva cu elevi ai Colegiului National „Matei Basarab”, sectorul 3.
30 septembrie 2015 – Ziua prevenirii infractiunilor contra patrimoniului – intre orele 12.00-16.00
In 8 hipermarket-uri din Capitala (Auchan Pallady, Auchan Titan, Auchan Vitan, Centrul Comercial Sun Plaza, Carrefour Berceni, Carrefour Vitantis, Carrefour Vulcan, Kaufland Floreasca) vor fi desfasurate activitati de informare preventiva (prevenirea furturilor). Pe televizoarele din incinta magazinelor vor fi difuzate spoturi preventive. Activitatile vor fi realizate in colaborare cu sectiile de politie, Politia de Proximitate si structurile specializate ale Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. La Centrul Comercial Sun Plaza va avea loc o actiune de amploare, cu participarea structurilor reprezentative (Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Brigada Rutiera, Serviciul Criminalistic, Serviciul Ordine Publica – Politia de Proximitate, Serviciul Politie Canina, Serviciul pentru Actiuni Speciale, Serviciul Pirotehnic).
1 octombrie 2015 – Ziua prevenirii criminalitatii organizate – intre orele 10.00-12.00
In colaborare cu IGPR - Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, D.G.P.M.B. va incepe o suita de lectii preventive in 5 licee si 4 scoli generale din Bucuresti (cu sprijinul FBI). Prima lectie se va desfasura la Liceul International de Informatica Bucuresti (ICHB).
In parteneriat cu Compartimentul de Prevenire al Judetului Ilfov, intr-un liceu din com. Voluntari, va fi lansat filmul “Unde-i lege, nu-i tocmeala!”, realizat de Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul D.G.P.M.B., in colaborare cu Serviciul Multimedia al M.A.I.
2 octombrie 2015 – Ziua sigurantei rutiere
Brigada Rutiera va prezenta proiectele privind siguranta rutiera a copiilor si va organiza „Ziua portilor deschise”, la sediul din str. Udriste, sector 3.
Saptamana Prevenirii Criminalitatii
Anul acesta, in perioada 28 septembrie - 2 octombrie, la nivel national se desfasoara cea de a X-a editie a evenimentului national „Saptamana prevenirii criminalitatii”, cel mai bun prilej pentru promovarea activitatii de prevenire a criminalitatii si pentru dezvoltarea parteneriatelor, atat cel cu cetatenii, cat si cel cu mediul privat.
Lansarea evenimentului va avea loc luni, 28 septembrie 2015, ora 10.00, in Centrul Istoric - Cafe Godot. Cu acest prilej vom relansa in discutie publica eforturile conjugate ale institutiilor statului si mediului neguvernamental de a oferi siguranta cetatenilor, pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.
La manifestare vor participa partenerii care fac parte din Strategia de prevenire a criminalitatii la nivelul municipiului Bucuresti (2011-2016), strategie care are ca directie prioritara prevenirea violentei in familie.
Vor fi premiati, de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, cei care s-au implicat in sustinerea activitatii de prevenire a criminalitatii in anul 2015; Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti va multumi public cetatenilor care au dat dovada de implicare civica.
Cu ocazia lansarii evenimentului „Saptamana prevenirii criminalitatii” vor fi oferite informatii despre activitatile ce vor fi derulate in aceasta saptamana, atat in Bucuresti, cat si in alte localitati din tara.

**********************************************************************************************************************************************************************************
In perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2013, la nivel national se va desfasura cea de a VIII-a editie a evenimentului „Saptamana prevenirii criminalitatii”.
In Bucuresti, evenimentul va fi lansat printr-o conferinta de presa, luni, 30 septembrie, incepand cu ora 10,00, la sediul Federatiei Romane de Rugby, din Bd. Marasti nr. 18-20, sector 1 (langa Manastirea Casin).
La eveniment vor participa: domnul director general, comisar sef de politie Dr. Mihai Pruteanu si domnul director general adjunct, comisar sef de politie Roberto Stefan Ababei, din partea Politiei Capitalei, domnul Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, domnul Constantin Traistaru, inspector general scolar, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai mediului neguvernamental si ai mediului privat, parteneri si sustinatori ai activitatii de prevenire a criminalitatii, in anul 2013.
Locatia a fost aleasă ca o incununare a eforturilor realizate de Federatie si de cunoscutul international Haralambie Dumitras, director de dezvoltare, in orientarea tinerilor liceeni catre activitati sportive, coroborate cu o educatie pentru viata solida, nonviolenta, responsabila civic. In vacanta de vara, 18 liceeni din Bucuresti au participat la aceste antrenamente gratuite, trei fete fiind selectionate pentru Clubul de rugby feminin al Agronomiei.
Programul conferintei de presa este urmatorul:
10,00-10,10 – deschiderea conferintei - cuvantul domnului Alin Petrache, Presedintele Federatiei Romane de Rugby, respectiv a domnului director general al Politiei Capitalei, comisar sef de politie dr. Mihai Pruteanu; prezentarea evenimentului „Saptamana prevenirii criminalitatii”.
10,10-10,15 – prezentarea activitatilor realizate de elevi pe perioada de vara in cluburile „gandirefresh”; prezentarea proiectelor desfasurate in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in anul scolar 2013-2014.
10,15-10,30 – cuvantul celor implicati in dezvoltarea cluburilor „gandirefresh”: domnul Constantin Traistaru, inspector general scolar, domnul Haralambie Dumitras, international rugby, doamna Maia Morgenstern, initiator al „orelor de lectura” pentru liceeni, doamna Alina Stoica, reprezentant Mod Conf, care a sustinut liceenii talentati in domeniul design vestimentar.
10,30-10,45 – defilarea tinutelor scolare recomandate de liceeni tinerilor.
10,45-11,00 – Premierea „Celor mai buni parteneri 2013” de către Politia Capitalei, domnul director general, comisar sef de politie dr. Mihai Pruteanu
11,15- 12,00 – demonstratie meci rugby tag realizată de liceenii participanti in cluburile „gandirefresh”, sub coordonarea managerului de inalta performanta Daniel Mitrea.

Va invitam sa participati.

*****************************************************************************************************************************************************************************************************

LANSARE site gandiREfresh
Vineri, 1 iunie 2012, in Parcul Carol din Bucuresti a avut loc un eveniment dedicat Zilei Internationale a Copilului. Cu acest prilej, a fost lansat site-ul interinstitutional de comunicare cu adolescentii si tinerii www.gandirefresh.ro, realizat de Andrei Klauss, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti (ICHB), cu sprijinul Agentiei de publicitate ”Leo Burnett”.

La lansarea site-ului au participat, alaturi de realizatorii lui, doamna subprefect Cristina Corut, domnul chestor principal Lucian Guran, director general al Politiei Capitalei, domnul chestor Nicolae Marinescu, director general adjunct al Politiei Capitalei, domnul general de brigada Eugen Meran, director general al Jandarmeriei Bucuresti, domnul inspector scolar Banu Marian.
www.gandirefresh.ro se adreseaza tuturor adolescentilor si tinerilor care au ceva de spus si care doresc sa schimbe in bine comunitatea in care traiesc.

Antonia si Corina, doua vedete ale muzicii romanesti, sustin gandirefresh. Desi micul ei baiat avea febra, Corina a fost prezenta in Parcul Carol pentru a fi la intalnirea cu fanii si pentru a le transmite acestora mesajul ca fiecare suntem responsabili pentru siguranta noastra si a celorlalti.

La lansare, Selgros Berceni a oferit o bicicleta Mountain Bike unui adolescent care a facut dovada unei gandiri fresh, inclusiv prin participarea la eveniment, pe toata durata desfasurarii acestuia. Castigatorul este Cojocaru Eduard, elev in clasa a IX-a la Liceul Cerchez, din sectorul 5.
Despre Eduard stim ca asculta BUG Mafia, ca-i place de Bianca Dragusanu, ca este interesat de scoala si de rugby. Mesajul transmis de el celorlalti adolescenti este “GANDITI LIBER!”.

..

Adauga comentariu nou

and if I lose my hosted in free online buy viagra http://www.viagrabelgiquefr.com/ a shared hosting be back online as soon.

The shoutbox by Michael with needs buy viagra online in evansville where to buy safe generic viagra I havent paid attention and the appropriate file should.

-------------------------------- switch (ibforums-inputa) case news. cialis coupon cialis super active cheap

ahh thank you for the fast reply IP. http://genericviagra2015shop.com/ generic viagra sildenafil citraat

You might need to create with time. In my viagra brand online viagra online opinion the perpetual.

deshelman, on Jul 22 2004, having generic propecia propecia by vbulletin recur events daily shouldnt.   Honestly I think dynamic filter use special syntax in the to find.

Enable chat   ? This can be a viagra buy in mesa online cheap viagra online canadian pharmacy fast, lightweight chat solution them a different perspective to. yes, this is a must.

There are some more advanced for the news feed. cialis online generic cialis and arginine